Charles Xavier - Professori X

 :: Hahmot :: X-Men

Siirry alas

Charles Xavier - Professori X

Viesti kirjoittaja Destie lähetetty Su Kesä 30, 2013 4:25 am

“When an individual acquires great power, the use or misuse of that power is everything, will it be used for the greater good or will it be used for personal or destructive ends? Now this is a question we must all ask ourselves. Why? Because we are mutants.”Charles Francis Xavier
Charles
Professori X

4.9.1937, 28-vuotias
Neitsyt

Seksuaalinen suuntautuminen: Bi-seksuaali
Siviilisääty: Vaikeasti selitettävissä

Asuu Westchester Countyssa, lapsuuden kodissaan, joka toimii nykyään turvapaikkana mutanteille

X-Men, sen perustaja

Selkäydinvamma

Xavierin tavoitteena on edistää rauhanomaista sanomaa mutanttien oikeuksien välittäjinä. Hän haluaisi, että mutantit sekä ihmiset pystyisivät rauhalliseen rinnakkaiseloon keskenään. Charlesin tarkoituksena on myös suojella mutantteja väkivaltaisilta ihmisiltä, että suojella yhteiskuntaa pahatahtoisilta mutanteilta, kuten hänen ystävältä Erikiltä.

Nykytilanne

Hank on kehittänyt seerumin jolla hallita omaa mutanttikykyä ja kyseisellä seerumilla huomattiin olevan myös positiivisia vaikutuksia Charlesin selkäydinvammaan - pistoksien avulla hän pystyy kävelemään. Asialla on kuitenkin huonotkin puolensa. Charlesin käyttämä seerumi antaa kyllä hänelle kyvyn kävellä, mutta vie häneltä hänen mutanttikykynsä. Ja juuri tällä hetkellä hän mieluummin kävelee kuin luottaa kykyynsä. Omien epäilysten ja tuskien lisäksi, Charles ei osaa ottaa vastaan muiden tuskia ja epätoivoisia ajatuksia.
Charles on löytänyt myös lohtua viinapullosta ja on enemmän omissa oloissaan huoneessaan kuin muiden ilmoilla.  

Mutaatio

Telepatia. Charlesin mutanttikyky antaa tälle mahdollisuuden lukea ja kontrolloida toisten ajatuksia. Hän pystyy sekä lukemaan toisten ajatuksia, että projektoida omia ajatuksiaan toisille. Kykyjensä avulla hän pystyy luomaan ihmisten mieliin illuusioita sekä hän pystyy jonkinasteiseen ihmisten kontrollointiin ajatustensa avulla - ja mutantteja kontrolloidessa pystyy käyttämään näiden kykyjä.
Tulevaisuudessa Charlesia pidetään yhtenä voimakkaimmista telepatikoista, mutta hänellä on vielä pitkä matka siihen. Nykyään Charlesin täytyy keskittyä hiukan enemmän joihinkin asioihin, kuten esimerkiksi illuusioiden luomiseen toisten mielessä sekä toisten kontrollointiin. Pintapuoliset ajatukset hän nappaa jo toisten mielistä vaivatta, mutta mitä syvemmälle ajatuksiin mennään, joutuu hän keskittymään syvemmin.
Cerebron avulla Charles pystyy tuntemaan kaikkien maailmojen ihmisten sekä mutanttien mielen ja hän pystyy erottamaan mielessään, että kuka on mutantti tai ihminen. Charlesilla on myös kyky tappaa ajatustensa voimalla ihmisiä, mutta hän ei ole edes harkinnut kyseisen asian kokeilemista tai ajattelemista. Hän tietää vain sen, että se olisi teoreettisesti mahdollista.Tausta

Charles Xavier syntyi Bryan ja Sharon Xavierille. Hänen isänsä oli tunnettu että arvostettu ydinvoimafyysikko ja hänen äitinsä oli enimmäkseen kotona. Charlesilla on myös kaksoisveli joka on kuitenkin syntymästä asti ollut aivokuollut, koska Charlesin mutanttikyky kehittyi jo heti heidän synnyttyä ja hän vahingossa tuhosi veljensä tietoisuuden. Veljeä pidetään yksityisellä klinikalla koneisiin kytkettynä.

Bryan, Charlesin isä kuoli onnettomuudessa jo pojan ollessa lapsi. Hänen äitinsä meni uusiin naimisiin Kurt Markon kanssa, joka oli Charlesin isän laboratorio partneri. Voimiensa takia Charles tiesi, että Kurt meni naimisiin tämän äidin kanssa pelkästään Charlesin suvun rahojen takia. Tuosta liitosta hän sai myös velipuolen, Cainin.
Kurt laiminlöi uutta vaimoaan, jonka takia Sharon ajautui alkoholismin ihmeellisen maailmaan. Kurt oli myös väkivaltainen Charlesia ja Cainia kohtaan, jonka takia Cain purki kaiken turhautumisensa ja itseluottamuksenpuutteensa Charlesiin.

1944 Charles kuitenkin sai elämäänsä pienen valopilkun – Ravenin joka paremmin tunnetaan Mystiquena. Iloisena siitä, että hän löysi toisen kaltaisensa, hän kutsui tämän asumaan luonaan. Raven olikin se voima, joka auttoi Charlesia jaksamaan väkivaltaisessa kodissa.
Raven ehti asumaan pari vuotta Charlesin ja tämän perheen luona, kunnes Kurt kuoli yllättäen onnettomuudessa, joka oli lähellä tappaa myös Charlesin ja tämän velipuolen Cainin. He kuitenkin selvisivät. Sharon kuoli myös Charlesin ollessa n. 14-vuotias.

Luonnollisen lahjakkuuden ansiosta Charles valmistui lukiosta 16-vuotiaana ja lähti saman tien lukemaan tieteitä Oxfordin yliopistoon Britanniaan, ottaen Ravenin mukaansa. Hän luki itselleen tohtorin arvon biologiassa, genetiikassa ja psykologiassa. Kun hän sai väitöskirjansa geneettisestä mutaatiosta valmiiksi, häneen otti yhteyttä CSI:n Moira MacTaggert joka pyysi apua erääseen Sebastian Shaw:n nimiseen mutanttiin liittyvässä asiassa.

Charles matkasi Ravenin kanssa takaisin Yhdysvaltoihin ja tarkoituksena oli auttaa ottaa Shaw kiinni. Kun he yrittivät ottaa Shawia rannikolla kiinni, he törmäsivät siellä myös ensimmäistä kertaa Erik Lehnsherriin, joka oli tekemässä omaa soolohyökkäystä Shawia vastaan. Hän esti Erikiä tappamasta itseään, kun tämä yritti pysäyttää sukellusveneen, uppoen itse sukellusveneen perään. Siitä alkoi ystävyys (enemmänkin kuin pelkkä ystävyys), joka syttyi nopeasti ja särkyi myös ikävä kyllä samaa vauhtia erimielisyyksien takia.  

"Who are you?"
"My name's Charles Xavier."
"You were in my head! How did you do that?"
"You have your tricks, I have mine. I'm like you. Just calm your mind!"
"I thought I was alone."
"You're not alone. Erik, you're not alone."


Charles ja Erik alkoivat Hankin kehittämän Cerebron avulla etsimään mutantteja Amerikasta, jotta he voisivat yhdessä pysäyttää Shawin. He löysivät monta mutanttia, joiden kanssa heille syntyi jonkinlainen omituinen perhe. Siksi olikin kova paikka, kun tiet lopulta erosivat.

Monien mutkien kautta oli enää käytössä ns. loppu sota Shawia vastaan, jonka tarkoituksena oli lopettaa Kuuban kriisi ja estää kolmatta maailman sotaa syttymästä.

Erik onnistui lopulta ottamaan suuremman otteen vihollisestaan Shawista ja riisumaan Shawin kypärästä, joka esti Charlesin voimien pääsyn tämän pään sisään. Telepatikko onnistui pysäyttämään Shawn mielensä avulla, mutta tämän kauhuksi Erik pisti itse kyseisen kypärän päähän, jolloin Charlesin yhteys Erikiin katkesi. Charles joutui pitämään kuitenkin Shawia paikoillaan, jonka takia hän tunsi jokaisen kolikon liikkeen Shawin aivoissa, aiheuttaen tälle suurta tuskaa.

Charles ja Erik olivat lopulta eri mieltä siitä, miten lopuksi pitäisi toimia. Yhdysvaltojen sekä Neuvostoliitton laivastot hyökkäsivät rannalla olevien mutanttien kimppuun raketeilla, jotka Erik pysäytti. Charles olisi halunnut Erikin lopettavan sodan siihen, mutta Erik tahtoi tuhota nuo laivastot ja ihmiset siellä. Charles lopulta hyökkäsi Erikin kimppuun, Erikin tietysti ottaen nyrkkitappelussa pitemmän korren. Lopulta Moira alkoi ampua Erikiä, joka totta kai metallin hallitsijana huitoi ne helposti tieltään. Yksi harhaluoti kuitenkin kimposi Charlesin selkään, aiheuttaen vahinkoa tämän selkäytimeen.
Herkän keskustelun päätteeksi, jossa Erik yritti Charlesia saamaan näkemään tämän näkemyksen asiasta, Erik ja Charlesin suruksi Raven lähtivät Shawin puolella olevien mutanttien kanssa pois rannalta. Silloin muille mutanteille Charles paljasti sen, että hän ei tunne jalkojaan. Hän oli menettänyt jalkojensa toimintakyvyn. Kesti useita tunteja, ennen kuin hän sai tarvitsemaansa sairaanhoitoa. Silloinkin piti pitää huolen, että kukaan ei arvannut heidän olevan mutantteja. Silloin Charles käytti siis kykyään pyyhkiessä ihmisten muistoja heistä ja manipuloiden toisten mieliä, että ylimääräisiä kysymyksiä ei kysyttäisi.

Siitä hetkestä alkaen alkoi Charlesin matka uuteen elämään. Alkoi hänen elämänsä kohti toipumista niin henkisesti kuin fyysisesti. Yhdessä Hankin, Alexin ja Seanin kanssa he myös päättivät tehdä Charlesin lapsuudenkodista turvapaikan mutanteille. Alku sujuikin hyvin, kunnes stressi ja muut menneisyyden piinat alkoivat tehdä tilaa mieleen ja elämään.
Ulkonäkö

Charles on 174cm pitkä. Hän on vartaloltaan sopusuhtainen, vaikka onkin vammautumisen myötä laihtunut jonkin verran. Nykyään Charles on muutenkin hiukan riutuneen oloinen väsymyksen ja masennuksen takia. Jalkojen lihakset ovat surkastuneet huomattavasti sen takia, koska ei pysty käyttämään niitä. On onnekseen kuitenkin onnistunut ylävartalonsa lihakset säilyttämään suhteellisen hyvinä, ja kuntoutuksen avulla hiukan myös kehittänyt niitä. Ruoka ei kuitenkaan kauhean hyvin maistu nykyään Charlesille, jonka takia on laihtunut.

Kasvoiltaan Charles on hieman pyöreähkö ja hänellä on ruskea, keskipitkä tukka. Joka on joskus aseteltu ja joskus se on vain täysin sekaisin Hänelle on ilmestynyt syvät silmäpussit ja ennen niin kirkkaat siniset silmät ovat tummuneet huomattavasti. Charlesin silmät ovat hänen sielunpeilinsä, koska niistä helposti huomaamaan miehen tuntemukset.

Tyyliltään Charles on tyylikäs - tai ainakin silloin kun kiinnitti siihen huomiota. Nykyään ei kauheasti jaksa panostaa, vaikka toki siistit vaatteet yllensä pistää. Pukeutuminen on vain aika huoletonta, koska ei suostu ottamaan kenenkään apua pukemistilanteissa, joten voi vain arvata kuinka rypyssä ne housut on hänen ne laittaessa jalkaan. Vaatteissa Charles suosii villakangastakkeja, isoja sellaisia. Hän ptää myös suorista housuista ja kauluspaidoista. Maanläheiset värit ovat suosiossa."You've known all along why I was here, Charles. But things have changed. What started as a covert mission, tomorrow mankind will know that mutants exist. Shaw, us, they won't differentiate. They'll fear us. And that fear will turn to hatred."
"Not if we stop a war. Not if we can prevent Shaw. Not if we risk our lives doing so."
"Will they do the same for us?"
"We have it in us to be the better men."
"We already are! We're the next stage of human evolution. You said it yourself."
"No, no."
"Are you really so naive as to think that they won't battle their own extinction? Or is it arrogance?"
"I am sorry?"
"After tomorrow, they are gonna turn on us. But you are blinded because you believe they are all like Moira."
"And you believe they are all like Shaw. Listen to me very carefully, my friend: killing Shaw will not bring you peace."
"Peace was never an option."


Luonne

Ennen Kuuban kriisiä Charles oli huolettomampi. Hän saattoi iskeä naisia pubeissa ja nautti juhlimisesta. Hän mielellään vietti aikaa ulkona. Toki hänellä oli niitä samoja piirteitä mitä nykyäänkin, mutta nykyään hänen tietynlaiset piirteensä ovat korostuneet vammautumisen myötä.  

Vammautumisen myötä ja muutenkin vaikeiden aikojen takia Charles on syrjäytyneempi kuin ennen. Hän on sulkeutunut huoneeseensa ja ei mielellään tule ulos. Hän ei myöskään tahdo myöntää kauhean monelle, että hänellä ei ole kykyään seeruminkäytön takia. Hän nauttii liikaa alkoholia ja saattaa olla montakin päivää käymättä suihkussa. Virallisten asioiden hoitaminen on jäänyt Havokin ja Hankin vastuulle, vaikka hädäntullen Charles kuitenkin astuu ulos luolastaan.

Oikeasti Charles on omalla tavallaan todella avoin ihminen, joka on omalla tavallaan myös hiukan salaperäinen ja hiukan leikkisäkin tapaus. Ja sen masennuksen takana piilee todellinen persoona.

"There's so much more to you than you know. Not just pain and anger. There's good to you, I felt it. And when you can access all that, you'll posses a power no one can match. Not even me. So, come on. Try again?"

Charles Xavier on idealisti. Se mikä jaksaa työntää häntä eteenpäin, on se suuri usko ihmisiin joka hänellä on. Hän uskoo siihen, että pahimmankin tapauksen on mahdollista kääntyä hyvään. Charles uskoo syvästi siihen, että vihaisempienkin ihmisten ja mutanttien mielipiteet voidaan kääntää hyviksi, jotka uskovat toivoon ja tasa-arvoon. Charles ei usko siihen, että mikään olisi liian myöhäistä. Hän tahtoo luottaa siihen, että jokaisessa on jotain hyvää. Kyseisen asian takia hän mieluummin yrittää aina selvittää asiat puhumalla kuin toimimalla väkivaltaisesti.

Charles ei pelkää tuoda mielipiteitään esille ja itse asiassa ei anna oikein minkään muuttaa näkemyksiään. Vaikka Charlesilla on tarkat näkemykset miten asioiden pitäisi olla, hän ei myöskään tuomitse toisten mielipiteitä vaan kuuntelee niitä kärsivällisesti ja harkiten. Hän on hyvä käymään keskusteluja vaikeistakin asioista. Tietyllä tapaa Charles on myös erittäin filosofinen sekä hänellä on suhteellisen korkeat moraalit. Hän ei käytä kykyään pahaan, vaan usein kysyy lupaa astuessa toisen mieleen. Hänellä on syvä vakaumus siihen, että jokaisella on oikeus valita itse tiensä ja omaan vapaaseen tahtoon.  

Hän on myös harkitseva. Hän haluaa usein pohtia asioita monesta eri näkökulmista ennen päätösten tekoa, jonka takia hän onkin suhteellisen hyvä shakinpelaaja. Hän tekee suuret päätökset vasta silloin kun tilanne on pohdittu tarkasti ja kaikki vaihtoehdot on mietitty läpi.
Vaikka Charles on erittäin fiksu, hän tiedostaa sen, että aina on jotain opittavaa. Hän on yksi niistä harvoista, joka oikeasti nauttii lukea monimutkaisia ja pitkäveteisiä esseitä sekä yrittää opettaa niitä monimutkaisia asioita muille. Hänellä riittää kärsivällisyyttä, eikä odota kaikkien asioiden tapahtuvan hetkessä.

Charles on erittäin empaattinen ihminen, koska on kykyjensä avulla varsin lähellä toisten mieliä. Hän välittää suuresti toisista ja haluaa lievittää toisten tuskia aina kun on mahdollista. Tämän takia hän muodostaa helposti jonkinlaisen perhe-siteen auttamiinsa mutantteihin, varsinkin niihin jotka ovat jotenkin enemmän ulkopuolisia yhteiskunnassa.  Charlesiin on helppo luottaa.

Vaikka Charles on rauhaa rakastava, tietää hän sen, että joskus asiat vaativat rajumpia toimenpiteitä. Eli ei hän nyt ongelmien sattuessa nosta vain käsiään ylös ja sano, että tehkää mitä haluatte. Ei. Hän on erittäin suojelunhaluinen persoona, joka on valmis suojelemaan mutantteja että ihmisiä vääryyksiltä. Hän on valmis käyttämään rajujakin keinoja suojellakseen muita ja tuodessaan jonkinlaista rauhaa maailmaan. Hän on kuitenkin sitä mieltä, että väkivallan tie on se viimeinen tie, johon astutaan. Tämän takia hänellä usein syntyikin kahnauksia Erikin kanssa.

Muuta

- Omaa tunteita entistä ystävää ja rakastajaa Erikiä kohtaan, vaikka onkin tälle hyvin vihainen monista asioista


Kuvissa: James McAvoy

_________________
This could be a shipwreck on the shore or we could sail away forevermore
Michael ~ Thalia ~ Sophia ~ Alex ~ Charles ~ Khris
avatar
Destie

Viestien lukumäärä : 62
Join date : 29.06.2013
Ikä : 26
Paikkakunta : Tampere

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 :: Hahmot :: X-Men

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa