Foorumiroolipelaamisen yleiset säännöt

 :: Yleistä :: Säännöt

Siirry alas

Foorumiroolipelaamisen yleiset säännöt

Viesti kirjoittaja Maya lähetetty La Kesä 29, 2013 1:34 pm

Roolipelaaisen yleiset säännöt

Näitähän sitten noudatetaan tässäkin foorumiroolipelissä!

Mitä noudatetaan?

X-MEN - Untold Stories - foorumiroolipelissä tulee noudattaa netikettiä ja Suomen lakia. Piste. Ollaan kohteliaita toisille pelaajille mikä tarkoittaa sitä ettei haukuta tai syrjitä muita.

Asiallisuus ja käyttäytyminen

Untold Storiesissa kaikilla pelaajilla on velvollisuus esittää asiansa asiallisesti turhaa riitaa haastamatta. Maalaisjärjen ja oman harkinnan käyttö on erittäin suositeltavaa, ja joka tilanteessa kannattaa noudattaa hyviä tapoja. Toisten käyttäjien haukkuminen ja loukkaaminen tai heidän yksityisasioidensa esiin tuominen foorumilla ei ole sallittua.
Rakentava kritiikki on tervetullutta, mutta suoraa, perustelematonta mollausta ja henkilökohtaisten kaunojen tuomista foorumille ei pidetä hyväksyttävänä.

Kirjoittaminen

Pelattaessa (eli On-gamessa) käytetään suurimmaksi osaksi kirjakieltä. Off-Gamessa kirjoittaminen on vapaampaa, eli murteitakin saa käyttää. Muistetaan nyt kuitenkin ettei käytetä viesteissä liikaa värejä, vaihdella tekstin kokoa tai pidetä Caps Lockia päällä. Eiköhän jokainen jo maalaisjärjelläkin tajua millaista asiallinen käyttäytyminen pelattaessa ja muita käyttäjiä kohtaan on.
Pelin ulkopuolinen puhe kauttamerkkien sisään.
//Eli kun puhut toisen pelaajan kanssa//

Pelattaessa ei käytetä **-merkkejä.

Ajatteleminen tulisi laittaa ''- merkkien väliin ja olisi hyvä kursivoida teksti, mutta se ei ole pakollista.

Esim.:
'Olenkohan eksynyt?'

Puhuminen tulee laittaa '' ''- merkkien väliin.

Esim.:
''Tiedättekö missä olen?''

Ja kaikki laitetaan yhteen viestiin sekä odotetaan toisen vastausta.

Viestit

Pelaajat voivat kukin muokata omia viestejään kunhan eivät ratkaisevasti ryhdy muokkaamaan pelin aikana lähettämiään viestejä niin että tapahtumat muuttuvat. Moderaattoreilla ja ylläpitäjillä sen sijaan on lupa poistaa asiattomia viestejä. Muokata ja huomauttaa liian lyhyistä peliviesteistä tai sääntöjen rikkomisesta. Lukita loppuun pelattuja pelejä ja lopetettuja keskustelutopiceja. Siirtää viestejä paikasta toiseen tarpeen vaatiessa (näissä tapauksissa lupa kuitenkin tulisi kysyä ylläpitäjiltä).

Allekirjoitus

Ei liiallista määrää kuvia allekirjoitukseen ja kuvien koko mielellään 100x100 pixeliä. Me ei tarkisteta kuvien kokoa, joten tästä saa poiketa hieman. Allekirjoitukselle on määrätty tietty pituus jottei se ole liian pitkä joten tuota pituutta ette edes kykene ylittämään. Avatarien koko on myös määrätty. Mikäli avatarin pienentämisen kanssa on ongelmia, ylläpitäjät ovat valmiita auttamaan parhaansa mukaan yksityisviestien välityksellä. Allekirjoitukseen pyytäisin laittamaan tekstilinkin tai kuvalinkin hahmosi/hahmojesi esittelyihin.

Hahmojen kuvat

US:issa on tarkoitus tehdä hahmot itse alusta loppuun, tosin hahmosi kuvissa saa olla oikeastaan kuka tahansa - kunhan itse tiedät kuka niissä on ja voit ilmoittaa sen meillekin. Näin peli ei täyty hahmoista, joiden kuvissa on pelkkiä netistä löydettyjä "randomeja". Kuvat voi myös piirtää halutessaan itse.
Lukekaa tarkemmin peli-infoja ja Apua hahmopyynnön luontiin - topicista!

Pelisäännöt

Pelisääntöjä noudatetaan sitten niitäkin ja ne löytyvät tästä alaspäin mentäessä!

Kiroileminen

Kiroilu on sallittua sopivissa määrin. Ei ole mukavaa jos joka toinen sana viestissä on kirosana. Eli kohtuullisissa määrin kiroilu on sallittua niin On- kuin Off-gamessakin.

Tupla- ja triplaviestit

Nämä eivät ole suositeltavia. Me ei nyt ryhdytä rankaisemaan jos Off-gamessa lähetät kaksi viestiä peräkkäin, mutta jos tämä toistuu tai tapahtuu On-gamessa, ylläpitäjät voivat huomauttaa siitä ja useamman huomautuksen jälkeen jopa pistää pelaajan jäähylle. Kuitenkin sellaisilla alueilla kuin taide, peliseuranhaku, keskustelu, yms. nämä viestit ovat sallittuja.

Pelaaminen

HUOM! Ei siis rekisteröidytä foorumille ennen kuin jompikumpi ylläpitäjistä (Maya tai Destie) on hyväksynyt hahmopyynnön! Mikäli foorumin kanssa on ongelmia voit pistää vierailijana viestiä Kysymykset ja palautteet - osioon ja me vastataan mahdollisimman nopeasti ja koetetaan parhaamme mukaan hoitaa mahdollinen ongelma, jotta pääset lähettämään hahmopyyntösi.

- Hymiöt

Hymiöt ovat kiellettyjä peliviesteissä! Mutta off-viesteissä niitä saa käyttää.

- Peliviestin pituus

Ei mitään kahden rivin viestejä siis. Mieluusti niin että lyhinkin viesti ainakin paria riviä lukuun ottamatta täyttäisi koko kirjoituskentän. Vastapelaajan on vaikea vastata viestiisi jos se on vain muutaman lauseen mittainen.

- Kirjoittaminen

Kirjoittaminen tapahtuu mieluusti imperfektissä ja yksikön 3. persoonassa. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista, vaan on myös mahdollisuus toiseen vaihtoehtoon; imperfekti ja yksikön 1. persoona.

- Autohittaus

Autohittaus on kiellettyä foorumilla, mutta siihen on muutamia poikkeuksia. Eli; sinä pelaat omalla hahmollasi ja vastapelaaja(t) omallaan. Et saa pistää omaa hahmoasi satuttamaan toisten omia tai edes kevyesti koskettamaan toisen hahmoa sormenpäällään.

Et siis kirjoita näin; - Hän löi miestä päin kasvoja.

Kirjoitat näin; - Hän koetti lyödä miestä päin kasvoja.

Tähän pätee kuitenkin sellainen poikkeus, että mikäli saat vastapelaajalta luvan, saat autohitata tämän hahmoa pelaajan mainitsemassa määrin. Jos saat luvan autohitata toisen pelaajan hahmoa hieman se ei tietenkään tarkoita sitä että saat viiltää vastapelaajan hahmolta käden poikki.

- Munchaus

Tämä on kiellettyä myös! Tiedän että sääntöjä on paljon ja ne voivat ehkä saada mielenkiinnon lopahtamaan mutta nämä ovat olemassa vain siksi että kaikilla pelaajilla olisi hauskaa.
Eli munchaus tarkoittaa sitä ettei yhdenkään pelaajan hahmo voi olla yli-inhimillinen. Hahmosi ei voi omata katsetta joilla tappaa tai sivaltaa toisia. Pyrimme tekemään kaikista hahmoista keskitasoisia ellei joku välttämättä tahdo tehdä keskitasoa huonompaa hahmoa. Ylivoimaisia hahmoja ei kuitenkaan tehdä. Annetaan nyt muillekin pelaajille mahdollisuus pitää hauskaa, eikö vain?

Hahmomäärät

US:issa ei ole varsinaista hahmomäärärajoitusta, eli pelaaja saa tehdä itselleen niin monta hahmoa kuin vain haluaa, KUNHAN jokaisella hahmolla myös pelataan! Hahmoja ei siis ole tarkoitus väsätä vain koristeeksi, vaan jokaisella on myös tarkoitus pelata.
Ja hahmoja EI saa tehdä jatkuvalla syötöllä, vaan uuteen hahmoon tulisi tutustua mielellään muutaman viikon ajan, ennen kuin olet pyytämässä itsellesi uutta hahmoa. Pianhan teillä on vain kasa hahmoja joita ette tunne, joita ette hallitse ja joilla ette osaa pelata. Eli kohtuus kaikessa.

Voit myös laittaa jonkun hahmoistasi "jäähylle", jos sinusta tuntuu, ettet juuri kyseisellä hetkellä jaksa millään pelata jollain tietyllä hahmolla, muttet kuitenkaan haluaisi kyseistä hahmoa kokonaan poistaakaan. Ja jäähyltä on sitten mahdollista ottaa hahmo takaisin pelikykyiseksi sitten kun siltä tuntuu.

_________________
"holding hands with people in life
till they walk away saying no goodbyes"

Erik - Molly - Jamie - Milan - Luke - Amy - Illyria - Klaus - Hank
avatar
Maya

Viestien lukumäärä : 169
Join date : 29.06.2013
Ikä : 26
Paikkakunta : Tampere

Näytä käyttäjän tiedot http://lonelyxxhearts.blogspot.fi/

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 :: Yleistä :: Säännöt

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa